Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

01 Temmuz 2012

Renklerin Dili




Siyahtır asıl rengim.
Ait hissediyorum. Karamsarlıktan değil, tam tersi beyazdır içerim.
Ama giydiğim her şey siyah olsun, isterim, severim.
Kırmızıyla da mutluyum. Tonu önemli ama.
Beyaz da var dolabımda. Pembe bazen. Haki yeşil, gri ve füme de severim.
Ama herşekilde siyah renktir beni "tam" hissettiren.

Fakat genellikle giyinirken tercihimdir. Mesela, dekorasyonda, mobilyada, boyada vs. tercih etmeyebilirim. Arabam siyah olsun ama:-)

Sarıya, turuncuya, mora, maviye hiç ait hissetmem. Ben ben olmam onlarla. Hele rengârenk giyinmek?
Tanıyamam kendimi...

Meraklısına aura rengi testi.
Benimki sarı çıktı. Hiç sevmem. Neyse ki dışarıdan görünmüyor:-)

Renklerin anlamlarına bakalım:



Mavi: Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder. Özgürlük hissi verir ve sakinleştirir. Mavi sevenler; düşünsel, sınırlarıbelli, derinliği olan, etrafındaki insanlardan mutlu olan, kişisel olarak bahşeden, kontrollü, biraz mükemmeliyetçi ve özgürlüğe düşkündürler. Bu yüzden sınırlandırılmaktan hoşlanmazlar. Yaratıcı, mantıklı, sezgileri güçlü ve olumlu kişilerdir. Bir işe başlarken isteklidirler, fakat işi bitirmek konusunda istekli olmayabilirler.



Beyaz: Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder. Temizlik, saflık ve güven hissi verir. Hüzünlendirir.
Beyaz sevenler; fedakâr, durgun, duygusal beklentili, olumlu, dürüst, saf, sezgileri yoğun,
alçakgönüllü insanlardır. Olumsuz yanları yok denecek kadar azdır.



Siyah: Gücü, tutkuyu ve çoğu ülkede matemi temsil eder. Konsantrasyonu ve özgüveni arttırır.
Siyah sevenler; dışa kapalı, bilinmek isteyen, sağduyulu, olgun görüşlü, tartıp davranan, gözlemleme yönünde bilinçli ve hassasiyet gösteren, dengeli olmaya dikkat eden, güç barındıran, otoriter, derin düşünen ve buna önem veren insanlardır.



Yeşil: Doğanın ve huzurun rengidir. Dinlendirir ve huzur verir.
Yeşil sevenler, topluluktan hoşlanan, kalabalığı seven, aynı zamanda geride durmayı bilen, sakin, iyimser, özgüveni olan, kontrollü ve dayanaklı kişilerdir. Dost canlısıdırlar, çevrelerindeki insanlara yardım etmekten hoşlanırlar.



Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder. Tansiyonu ve kan akışını hızlandırır. İştah açar.
Kırmızı sevenler; belirgin, somut, reel, karizmatik, sorumluluk sahibi, güçlü, hırslı, kararlı özgüvenli ve başarılı kişilerdir. Yapıcıve ön plandadırlar. Güçlüdürler, özgüvenleri vardır. Liderlerin rengi olarak anılır. Bu rengi sevenler. İlişkileri sevgi üzerine kuruludur. Bu kişiler aşksız yapamazlar.



Sarı: En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zekâ, incelik ve pratikliği ifade eder. İnsana heyecan ve canlılık verir. Dikkat çekicidir.
Sarı sevenler; hareketlilik isteyen, enerji gösteren, kırılgan, güçlü, birlik ve beraberlikten hoşlanan, hüznü algılayanlardır. Sezgileri ve düşünce gücü yüksek insanlardır. Azimli, pratik zekâlı, meraklı, entelektüel, iyimser ve duyarlı kişilerdir.



Mor: Asalet, lüks ve itibarın rengidir. Bilinçaltını olumsuz etkileyebilir.
Mor sevenler, asil ve soylu bir izlenime sahip, vurgulu, belirgin ve net gözüken, bazen olumlu olumsuz bir şeyi sadece kendi içinde yaşayan, yoğunluğunu bastıran ama belli eden, sahiplenici, cazibeli, sezgileri güçlü, hassas ve duyarlı insanlardır. İnsanlar üzerinde etki kurmaktan hoşlanan ve bunu başaran fakat bencil olmayan kişilerdir. Psikolojileri gün içinde çok değişken olabilir.




Pembe: Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder. Neşe, güven ve rahatlık verir. Pembe sevenler; içinde şeffaflığı barından, ön planda duygusal gösteriyi yaşayan, canlı, sevgi dolu, alçakgönüllü ve utangaç yapıdadırlar. Kararlarını sonuna kadar sürdürürler. Risk almaktan korkmazlar. Hayır diyemezler.


Turuncu: Dışa dönük olmayı ve güveni temsil eder. İştah açar. Yorgunluğu giderir.
Turuncu sevenler; coşkulu, istenileni yapma yönünde açık, net ve uyumlu, sosyal, ayakları yere basan, kibar, sevgi dolu, cesur ve merhametli kişilerdir.



Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder. Düşünce gücünü arttırır. Ciddiyet verir.
Lacivert sevenler; merhametli, mükemmeliyetçi, sorumluluk sahibi insanlardır..


Kahverengi: Toprağın ve doğallığın rengidir. Toplum içinde rahatlık ve güven verir.
Kahverengi sevenlerin kendisine yakın insanların arkadaşlığına, kendisini güvende hissedeceği ortamlara ve rahatlamaya ihtiyacı vardır.

Gri: Alçak gönüllülük, olumsuz duygular, korku ve hayal gücü yoksunluğunu ifade eder. Uzlaştırıcıdır. Yoğun kullanılırsa bunaltıcı olabilir.
Gri sevenler; çekimser, izlenim sahibi, duraksama hâlinde, sade, az ve öz, temkinli, meraklı ve araştırmacı olmayan kişiliğe sahiplerdir.





5 yorum:

  1. Hımmm ben lila çıktım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demekmiş? Bu test sonuçları bazen tutuyor da bazen yakınından geçmiyor:-)

      Sil
  2. Öyle özellikle sevdiğim renk yoktur. Ama mavi ayrı güzel gelir bana. Bir ara kırmızıya da takmışlığım yok değildi hani. Yine de ille de renk deseler mavi derim. En rahatsız olduğum renk açıkçası sarıdır ve linkini verdiğiniz testte de sarı çıktım. Garip!
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmediğimiz renklerin aura rengi olarak çıkmsı ilginç.. Başka deneyen olursa yazar mı?

      Sil
  3. Mavi, siyah ve beyazdır benim her zaman tercihim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...